Układ odpornościowy i stany zapalne

Hawaiian Spirulina® SPIRULINA HAWAJSKA PACIFICA 500 mg (100 tabletek) - suplement diety

Spirulina wspiera system immunologiczny oraz pomaga kontrolować wagę.

Zyskała ogromne zainteresowania dzięki zawartości pełnowartościowego białka. Jednak zawiera również wiele innych cennych składników odżywczych. Spirulina to bogate źródło kompleksu witamin z grupy B, beta-karotenu oraz licznych składników mineralnych. Badania wykazały, że ma korzystne działanie na odporność.

Cały proces produkcji Spiruliny, począwszy od zbiorów, a skończywszy na dystrybucji, nie ma negatywnego wpływu na ekosystem. Produkcja Spiruliny nie wytwarza szkodliwych gazów cieplarnianych ani nie zanieczyszcza wody. Spirulina to bezpieczne dla zdrowia i środowiska źródło substancji odżywczych, odpowiednie zarówno dla dorosłych jak i dzieci.

Warunki produkcji

- Kailua Kona na Hawajach ma bardzo dobre warunki klimatyczno-środowiskowe do produkcji spiruliny,

- upalne słońce operujące cały rok (im więcej słońca tym większa zawartość karotenoidów w spirulinie),

- nieskazitelnie czysta woda z gruntowych źródeł deszczowego lasu wypełniająca baseny hodowlane,

- oceaniczna woda pobierana z głębokości sześciuset metrów do odżywiania spiruliny (ponad 90 pierwiastków śladowych, mikro i makro elementów w tym mieszanka wapnia i magnezu),

- baseny hodowlane położone są w bardzo bliskim sąsiedztwie oceanu,

- bliskość czynnego wulkanu, którego środowisko dostarcza naturalnej sody,

- oczyszczona soda używana jest do alkalizowania wody w basenach hodowlanych,

- Cyanotech Corporation to pierwszy i najstarszy producent spiruliny na świecie, z olbrzymim doświadczeniem hodowlanym i stałą współpracą z wieloma placówkami naukowymi w USA i Japonii,

- prawie 30 lat produkcji zaowocowało udoskonaleniem odmiany spiruliny, czyniąc ją najbogatszą w składniki odżywcze w porównaniu do spiruliny z innych światowych hodowli,

- do hodowli nie używa się środków chemicznych - pestycydów, herbicydów,

- opatentowany proces suszenia i tabletkowania bez żadnych strat składników odżywczych (proces odbywa się w niskich temperaturach i braku dostępu tlenu),

- rodzaj opakowania produktu końcowego zabezpiecza spirulinę przed utlenianiem zarówno w trakcie transportu do odbiorców na całym świecie jak i później w sprzedaży detalicznej,

- szczegółowa kontrola jakości na każdym etapie produkcji (ponad 15 testów),

- hawajska Spirulina Pacifica posiada międzynarodowe certyfikaty jakościowe (m.in. ISO9002 i certyfikat koszerności) oraz certyfikaty bezpieczeństwa stosowania,

- produkt końcowy badany jest przez niezależne laboratoria w celu potwierdzenia jakości i bezpieczeństwa spożycia.

Składniki: alga spirulina pacifica (Arthrospira platensis), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu, inulina z cykorii (0,1%), stearynian magnezu (0,1%).

Skład w porcji dziennej (6 tabletek): spirulina pacifica 3 g

Sposób użycia: 3 razy dziennie po 2 tabletki.

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w chłodnym, suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Należy prowadzić zdrowy tryb życia i różnorodnie się odżywiać.

Producent/dystrybutor: Cyanotech Corporation/Nutrex Hawaii, USA

SPRAWOZDANIE Z BADAŃ:

16 innych produktów w tej samej kategorii: