Dysmutaza ponadtlenkowa TetraSOD® (30 kapsułek) - suplement diety
Liofilozowane mikroalgi Tetraselmis chuii - bogate źródło enzymu - dysmutazy ponadtlenkowej SOD
Indeks: KURKUMA BCM-95 300 KAPS.
Produkt przeznaczony dla osób dbających o wątrobę, układ immunologiczny oraz kostno-stawowy.
Inne warianty:
Do zamówień powyżej 500 zł. produkt: Cytykolina Cognizin® (60 kapsułek vege) - suplement diety gratis!
100% czysty ekstrakt z kurkumy standaryzowany na 95% kurkuminoidów.
Kurkuma zawiera składnik zwany kurkuminą, który znajduje się w jej kłączu. Kurkumina nadaje kurkumie złoto-pomarańczową barwę. Kurkumina jest jedną z najsilniejszych występujących w naturze roślinnych substancji przeciwzapalnych jakie poznała nauka. Kurkuma wspomaga stawy, ponieważ łagodzi objawy zapalenia.
Opublikowano ponad 8 200 badań na temat zalet kurkuminy, większość z nich w ciągu ostatnich 15 lat.
Korzyści i cechy produktu:
- kłącze kurkumy (Curcuma longa L.) wspomaga utrzymanie zdrowia wątroby, stawów i kości, a także wspiera funkcje układu immunologicznego
- 100% roślinnego pochodzenia
- 95% kurkuminoidów
- zawiera lotny związek ar-turmeron, który poprawia przyswajalność
- clean label - kapsułki zawierają wyłącznie składniki aktywne, bez substancji wiążących, wypełniaczy, substancji poślizgowych i innych dodatków
- ekologiczne szklane opakowanie
- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)
- Non GMO
Składniki: ekstrakt z kłącza kurkumy (Curcuma longa L.) standaryzowany na zawartość kurkuminoidów: 95%, zawierający lotny związek ar-turmeron; kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza
Porcja dzienna: 2 kapsułki Opakowanie zawiera: 300 kapsułek |
|
Skład w porcji dziennej (2 kapsułki) |
|
Ekstrakt z kłącza kurkumy /BCM-95®/ (Curcuma longa), w tym: kurkuminoidów: 95% |
750 mg 712,5 mg |
Zawiera lotny związek ar-turmeron |
BCM-95® jest licencjonowanym znakiem towarowym Arjuna Natural Ltd., Indie
Curcugreen® jest zarejestrowanym znakiem towarowym Arjuna Natural Ltd., Indie
Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.
Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1 kapsułce, podczas posiłku
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia. Należy prowadzić zdrowy tryb życia i prawidłowo się odżywiać. Osoby, które stosują leki przeciwzakrzepowe, powinny skonsultować z lekarzem możliwość spożywania niniejszego preparatu.
Drogi Kliencie,
Chcielibyśmy poinformować, że nasz produkt jest pochodzenia naturalnego, a jakość oraz skuteczność pozostają naszym priorytetem. Ze względu na naturalne składniki używane w produkcji, może wystąpić pewne zróżnicowanie w kolorze kapsułek.
Naturalne barwniki i składniki roślinne, które zawierają właściwości zdrowotne, mogą wpływać na odcień kapsułek. Chociaż podejmujemy wszelkie starania, aby utrzymać spójność kolorystyczną, różnice te wynikają z naturalnej zmienności w surowcach.
Chcemy podkreślić, że zmiany kolorystyczne i zapachowe nie wpływają na skuteczność ani jakość produktu. Wszystkie składniki są starannie dobrane i przetestowane, aby zapewnić pełną zgodność z naszymi standardami.
Jesteśmy wdzięczni za Twoje zrozumienie i zaufanie do naszych produktów. Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub obawy, prosimy o kontakt. Nasza obsługa klienta jest dostępna, aby służyć pomocą.
Producent składnika aktywnego: Arjuna Natural Extracts Ltd. Indie
Producent: Kenay Sp. J.
Najczęściej zadawane pytania o BCM-95
Jaka jest różnica między kurkumą, a kurkuminą?
Kurkuma to kłącze zwane Curcuma Longa. Jego aktywne składniki to kurkuminoidy (głównie kurkumina, demethoxycurcuminoid i bis-demethoxycurcuminoid) oraz olejki eteryczne.
Czy BCM-95 jest badana na zawartość metali ciężkich?
Każda partia BCM-95 jest badana przez laboratoria wewnętrzne i zewnętrzne na obecność metali ciężkich tj. ołów, arsen, kadm i rtęć. Wykorzystywany jest nowoczesny i najdokładniejszy sprzęt laboratoryjny "IC-PMS" zamiast typowej techniki Atomowej Spektrometrii Absorpcyjnej.
Czy BCM-95 posiada certyfikat organiczny?
BCM-95 nie posiada certyfikatu organicznego, ale uprawa surowca spełnia standardy organiczne.
Czy BCM-95 jest modyfikowana genetycznie?
Nie, BCM-95 nie jest modyfikowana genetycznie.
Czy BCM-95 zawiera alergeny?
Nie, BCM-95 nie zawiera żadnych alergenów.
Jakie rozpuszczalniki są wykorzystywane do produkcji BMC-95?
Do produkcji BCM-95 wykorzystuje się etanol lub octan etylu.
Czy BCM-95 zawiera szkodliwe rozpuszczalniki?
BCM-95 nie zawiera żadnych szkodliwych rozpuszczalników tj. dwuchlorek etylenu (EDC), benzen, aceton ani alkohol izopropylowy.
Dlaczego inni producenci ekstraktów z kurkumy używają szkodliwych rozpuszczalników?
Szkodliwe rozpuszczalniki, a dokładniej dwuchlorek etylenu (EDC) są wykorzystywane do produkcji ekstraktów, aby uzyskać lepszą wydajność i obniżyć koszty produktu końcowego. Kiedy takie rozpuszczalniki są użyte nie można ich już usunąć z produktu końcowego.
Dlaczego rozpuszczalniki są wykorzystywane do ekstrakcji i nie można ich usunąć z produktu końcowego?
Kurkumina i kurkuminoidy nie są rozpuszczalne w wodzie. Dlatego należy używać rozpuszczalników, aby wyekstrahować je z kłącza kurkumy. Ekstrakt z kurkumy jest poddawany procesowi krystalizacji. Kurkuminoidy po wyekstrahowaniu z kurkumy mają formę kryształów. Podczas procesu krystalizacji, wszystkie rozpuszczalniki dostają się do tych kryształów. Producenci, którzy używają szkodliwych rozpuszczalników czasami to ukrywają, gdyż ich pozostałości trudno wykryć stosując konwencjonalne metody badań laboratoryjnych.
Jak są badane pozostałości rozpuszczalników w BCM-95?
Najczęściej wykorzystywany do badania pozostałości rozpuszczalników jest tradycyjny test GC-MS. Jednak w przypadku kurkumy nie jest to odpowiednia forma badania, gdyż kurkuminoidy występują w postaci kryształków, w których są uwięzione rozpuszczalniki. Metoda GC-MS wprowadza w błąd co do obecności rozpuszczalników. Do badania pozostałości rozpuszczalników w BCM-95 wykorzystywany jest zaawansowany sprzęt laboratoryjny GC-Headspace. W metodzie tej kryształki są rozbijane, a uwięzione rozpuszczalniki są zbierane i badane. BCM-95 nie zawiera żadnych szkodliwych rozpuszczalników. Wszystkie partie ekstraktu odpowiadają wymogom Amerykańskiej Farmakopei (Wykazu Leków).
Czy BCM-95 należy przyjmować podczas posiłku?
Zaleca się przyjmować BCM-95 podczas posiłku. Jednak nie będzie mieć niekorzystnego działania jeśli zostanie przyjęta bez posiłku.
Czy BCM-95 można przyjmować z innymi lekami?
Aktualne badania nie potwierdzają, że kurkuma wchodzi w reakcję z innymi lekami. Skonsultuj się z lekarzem zanim zaczniesz przyjmować suplementy diety w tym BCM-95.
Jaka jest zalecana dawka BCM-95?
Większość badań klinicznych wykorzystuje 500 mg BCM-95, dwa razy dziennie.
Czy BCM-95 może wywołać problemy żołądkowo-jelitowe?
Osoby, które wcześniej nie przyjmowały kurkumy mogą początkowo mieć problemy żołądkowo-jelitowe. Jednak nie odnotowano zaburzeń żołądkowo-jelitowych po spożyciu BCM-95.
ALERGENY |
Obecne w produkcie |
Obecne w fabryce |
|||
TAK |
NIE |
TAK |
NIE |
||
1 |
Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut) i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
2 |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
3 |
Ryby i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
4 |
Jaja i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
5 |
Orzechy ziemne i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
6 |
Soja i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
7 |
Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza) |
|
x |
|
x |
8 |
Orzechy* i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
9 |
Seler i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
10 |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
11 |
Sezam i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
12 |
Dwutlenek siarki i siarczyny |
|
x |
|
x |
13 |
Łubin i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
14 |
Mięczaki i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
*migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia)