Spirulina+Chlorella pyrenoidosa FytoMix V11 (360 tabletek) - suplement diety
FytoMix V11 to suplement diety, będący mieszanką chlorelli (pyrenoidosa) i spiruliny w równych proporcjach (50% chlorelli i 50% spiruliny).
FytoMix V11 to suplement diety, będący mieszanką chlorelli (pyrenoidosa) i spiruliny w równych proporcjach (50% chlorelli i 50% spiruliny).
Metylokobalamina jest metabolicznie aktywną formą witaminy B12.
Gotu Kola (Centella asiatica) wykazuje pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy
Alga Haematococcus Pluvialis, z której powstał Bioastin jest źródłem karotenoidowego pigmentu astaksantyny oraz luteiny.
Bezbarwny, bezwonny, w 100% rozpuszczalny błonnik pokarmowy.
β-NMNH (β-dihydromononukleotyd nikotynamidu) to bezpieczny i naturalnie występujący metabolit niacyny (witaminy B3) w zredukowanej formie.
Wodór molekularny H2 to wygodna tabletka, która wytwarza gazowy wodór cząsteczkowy o wysokim stężeniu przy użyciu specjalnego, potwierdzonego procesu.
Suplementacja Lycobeads® zwiększa poziom karotenoidów w osoczu, skórze i tkance tłuszczowej.
Witamina A pomaga m.in. w utrzymaniu prawidłowego widzenia.
L-Glutation OPITAC™ jest produkowany w Japonii, w procesie fermentacji, przy użyciu drożdży torula (Candida utilis).
L-137™ jest naturalnie wytwarzany w procesie fermentacji.
BIO ekstrakt z grzyba soplówki jeżowatej Hericium erinaceus, standaryzowany na 50% polisacharydów.
L-lizyna stanowi budulec białek, między innymi w mięśniach, ścięgnach i kościach
Ubichinol V100 - Koenzym Q10 - aktywna, zredukowana forma Koenzymu Q10
Ekstrakt z żywicy kadzidłowca Boswellia serrata wspiera stawy
Kadzidłowiec Boswellia serrata i kurkuma Curcuma longa L. to skuteczne wsparcie dla zdrowia stawów i kości
Magnez pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
Maitake BIO to grzyb zawierający wysoki poziom polisacharydów 50%
Ubichinol V100 - Koenzym Q10 - aktywna, zredukowana forma Koenzymu Q10
Ekstrakt z żywicy kadzidłowca Boswellia serrata wspiera stawy
Magnez pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
Utrzymuj zrównoważony metabolizm w naturalny sposób.
Technologia Indena PhytosomeTM powoduje lepsze wchłanianie i biodostępność składników aktywnych.
Liofilozowane mikroalgi Tetraselmis chuii - bogate źródło enzymu - dysmutazy ponadtlenkowej SOD
Naturalny kompleks tokotrienoli i tokoferoli
Naturalny kompleks tokotrienoli i tokoferoli
Liofilozowane mikroalgi Tetraselmis chuii - bogate źródło enzymu - dysmutazy ponadtlenkowej SOD
Katechiny zielonej herbaty EGCg
Witamina C pomaga m.in. w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
Suplement diety zawiera opatentowany i unikalny szczep Lactobacillus reuteri (DSM 17648)
Witamina D3 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Witamina D3 pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
BIO ekstrakt z grzyba soplówki jeżowatej Hericium erinaceus, standaryzowany na 50% polisacharydów
BIO ekstrakt z grzyba Agaricus Blazei
BIO spirulina + chlorella z kontrolowanych ekologicznych upraw.
NAC to wysoce aktywna biologicznie postać L-cysteiny, która jest prekursorem glutationu.
Jedną z najważniejszych funkcji suplementów diety jest prewencja i ochrona poszczególnych układów naszego ciała. Suplementy diety wzmacniają przede wszystkim układ immunologiczny, dzięki czemu nasz organizm jest mniej podatny na infekcje oraz inne dolegliwości. Dodatkowa suplementacja zapewnia odpowiednie nasycenie organizmu wszystkimi niezbędnymi witaminami i mikroelementami, które mogą mieć bezpośredni wpływ na budowanie naszej odporności.
Zmiany sposobu żywienia i trybu życia, jakie zaszły w naszym społeczeństwie w ostatnich kilkudziesięciu latach sprawiły, że nie jest w praktyce możliwe dostarczenie wszystkich niezbędnych do życia minerałów i witamin wyłącznie z codziennego pożywienia. Z tego powodu konieczna stała się dodatkowa suplementacja, m.in. w zakresie dostarczania organizmowi przeciwutleniaczy, a także nienasyconych kwasów tłuszczowych (w tym OMEGA-3 oraz OMEGA-6).
Dbanie o odpowiedni poziom odporności jest istotne szczególnie w tzw. okresach przejściowych, czyli w sezonach jesiennych i wiosennych. To wtedy najłatwiej o infekcję. Uregulowanie systemu odpornościowego minimalizuje ryzyko wystąpienia infekcji - także u dzieci.