UWAGA

Z powodu obecnej sytuacji pandemicznej na świecie, ograniczeń w transporcie oraz wydłużonego przestoju w pracy niektórych zakładów produkujących m.in. opakowania, mogą występować czasowe modyfikacje nakrętek używanych do opakowań suplementów diety firmy Kenay. Obecnie używane nakrętki to: metalowe srebrne, metalowe złote (karbowane lub gładkie), plastikowe białe, plastikowe czarne. Mamy nadzieję, że wkrótce wszystko wróci do normy. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. 

 


 

Czego szukają nasi klienci?

kurkuma, nattokinaza, witamina K2Spirulina Hawajska Pacifica

MAGAZYN LIFE EXTENSION

Październik 2021


Poprzednie wydania:

Wrzesień 2021

Sierpień 2021

Lipiec 2021

Czerwiec 2021

Maj 2021

Kwiecień 2021

Marzec 2021

Luty 2021

Styczeń 2021

Grudzień 2020

Listopad 2020

Październik 2020

Wrzesień 2020

Sierpień 2020

Układ odpornościowy i stany zapalne

Olej z dzikiego oregano w kroplach (10 ml - 240 kropli) - suplement diety

Składniki: organiczny olej z liści lebiodki pospolitej (Origanum vulgare) - dzikie oregano (100%), zawartość karwakrolu: 83 %, tymolu 0.5%.

Skład w porcji dziennej (4 krople): 0,16 ml oleju z oregano, w tym karwakrolu: 132,8 mg.

Oregano:

  • wspomaga procesy trawienia
  • pozytywnie wpływa na pracę żołądka i jelit
  • posiada właściwości antyoksydacyjne, co oznacza, że chroni przed działaniem wolnych rodników


Sposób użycia: 2 krople 2 razy dziennie rozcieńczyć w wodzie, soku lub oleju.

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w chłodnym, suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Należy pamiętać o zdrowym trybie życia i zrównoważonej diecie. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.

Producent: OREGANO CHALKIDIKA, Grecja

Oregano Chalkidika to stosunkowo nowa firma na rynku, która zajmuje się produkcją i sprzedażą organicznych produktów z oregano. Bazą wszystkich produktów jest dobrze znane greckie oregano (Origanum vulgare ssp. Hirtum). Pola uprawne znajdują się w Chalkidiki, na równinie między miejscowościami New Triglia i Elaiochoria. Pierwsze uprawy eksperymentalne powstały w 2013 r. Wtedy zostały wybrane odmiany oregano odpowiednie dla tego rejonu i klimatu.

Po uważnej obserwacji zbiorów z upraw eksperymentalnych wybrano najlepsze sposoby kultywacji oraz zapewniono niezbędną infrastrukturę produkcji. Pierwszą plantację o powierzchni 1 hektara założono w roku 2015, a kolejną w 2017. Celem firmy jest rozwinięcie czterech hektarów uprawy oregano przed końcem 2020 roku, a w dalszych planach jeszcze większy rozwój pól uprawnych oraz infrastruktury produkcyjnej. Uprawy oregano są organiczne, co poświadczają odpowiednie certyfikaty.

Śródziemnomorski klimat regionu tworzy na obszarze upraw oregano mikroklimat obfitujący w dni słoneczne i brak większych opadów (łączny opad roczny wynosi poniżej 400 mm), co wraz z wysoką temperaturą tworzy idealne warunki do uzyskania najwyższej jakości olejku z oregano.

Uprawiana odmiana oregano została wybrana we współpracy z ekspertami w dziedzinie roślin aromatycznych, a obecna plantacja powstała w wyniku obserwacji upraw eksperymentalnych. Co więcej, cały materiał roślinny używany do produkcji jest rozmnażany przez przycinanie, aby zachować genetyczne cechy charakterystyczne dla wybranej odmiany i zapewnić najlepszą kontrolę jakości. Procedura usuwania chwastów spełnia wymogi uprawy organicznej i gwarantuje, że produkt finalny nie zawiera domieszek innych ziół, jest wolny od substancji chemicznych i tym samym całkowicie bezpieczny dla konsumenta.

Oregano jest jednym z głównych składników wielu dań kuchni śródziemnomorskiej ze względu na swój wyjątkowy aromat i smak. Greckie oregano jest uważane za najlepsze na świecie. Śródziemnomorski klimat wzmacnia jego cechy charakterystyczne, które intensyfikują jego przyjemny aromat i ochronne działanie na ludzki organizm.

Większość pól uprawnych nie jest nawadniana, przez co oregano rośnie w warunkach zbliżonych do naturalnego środowiska znanego dzikiego oregano w górach Grecji. Dlatego też nasz produkt cechuje się wyjątkowym aromatem i mocnym smakiem. Co więcej, posiada również wysoki poziom karwakrolu, cennego związku olejku z oregano. Kolejną cechą wpływającą na jakość olejku z oregano jest zawartość tymolu. Im mniej tymolu, tym mniejsza toksyczność i lepsza jakość oregano. Szczegółowe badania i testy przeprowadzone w celu wyboru najlepszej odmiany oregano, a także nieustanne monitorowanie i opieka nad roślinami pozwalają nam produkować najwyższej jakości olejek ze stałą zawartością karwakrolu powyżej 80% oraz poziomem tymolu poniżej 1%.

Olejek eteryczny z oregano jest wytwarzany w procesie naturalnej destylacji oregano. Wykazuje właściwości antybakteryjne, antywirusowe i antygrzybiczne. Dzięki swoim właściwościom przeciwdrobnoustrojowym wzmocnią cały organizm. Ponadto jest świetnym naturalnym konserwantem żywności i w wielu przypadkach może zastąpić szkodliwe chemiczne konserwanty.

 

 

16 innych produktów w tej samej kategorii: