UWAGA

Z powodu obecnej sytuacji pandemicznej na świecie, ograniczeń w transporcie oraz wydłużonego przestoju w pracy niektórych zakładów produkujących m.in. opakowania, mogą występować czasowe modyfikacje nakrętek używanych do opakowań suplementów diety firmy Kenay. Obecnie używane nakrętki to: metalowe srebrne, metalowe złote (karbowane lub gładkie), plastikowe białe, plastikowe czarne. Mamy nadzieję, że wkrótce wszystko wróci do normy. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. 

 


 

Czego szukają nasi klienci?

kurkuma, nattokinaza, witamina K2Spirulina Hawajska Pacifica

MAGAZYN LIFE EXTENSION

Październik 2021


Poprzednie wydania:

Wrzesień 2021

Sierpień 2021

Lipiec 2021

Czerwiec 2021

Maj 2021

Kwiecień 2021

Marzec 2021

Luty 2021

Styczeń 2021

Grudzień 2020

Listopad 2020

Październik 2020

Wrzesień 2020

Sierpień 2020

Dla kobiet

Koenzym Q10 (60 kapsułek) - suplement diety

Koenzym Q10 (postać utleniona) - występuje we wszystkich naszych komórkach a konkretnie w mitochondriach, czyli tam, gdzie jest wytwarzana energia.

Koenzym Q10 = Energia = Życie

Nasz organizm jest zdolny sam go wytwarzać, ale nie zawsze w ilościach wystarczających do prawidłowego jego funkcjonowania. Poziom koenzymu zmniejsza się także wraz z wiekiem, dlatego po 35 roku życia niezbędna jest jego suplementacja. Koenzym Q10 konieczny jest do wytwarzania energii. Cały proces jej produkcji odbywa się w mitochondriach - małych strukturach we wnętrzu komórki. Koenzym jest „iskrą”, która uruchamia spalanie tlenu, dzięki czemu powstaje niezbędna dla funkcjonowania energia.

Bez Koenzymu Q10 nie ma życia!

Koenzym Q10 często nazywany jest witaminą młodości i długowieczności, a za odkrycie jego funkcji dwukrotnie przyznano nagrodę Nobla.

Koenzym Q10 to produkt najwyższej jakości pochodzący z procesu ekstrakcji fermentowanych drożdży, nie posiada formy cis i jest identyczny w swojej budowie do wytwarzanego przez organizm ludzki. Tylko 4% - 6% sprzedawanego aktualnie na świecie Koenzymu Q10 pochodzi z naturalnego procesu fermentacji, dlatego też jest on znacznie droższy od Koenzymu Q10 uzyskiwanego w sposób syntetyczny, a więc mniej wartościowego. Koenzym Q10 rozpuszcza się w tłuszczach, dlatego należy przyjmować go wraz z pokarmami bogatymi w tłuszcz lub zażywać go równocześnie z produktem NKO lub EPA/DHA, które w swoim składzie zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe omega – 3.

Korzyści i cechy produktu:

- naturalne pochodzenie koenzymu Q10

- ekologiczne szklane opakowanie

- zarejestrowana marka Kaneka Q10™

- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)

Składniki: koenzym Q10 ze sfermentowanych drożdży, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, stearynian magnezu, kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza

Porcja dzienna: 2 kapsułki

Opakowanie zawiera: 60 kapsułek

Skład w porcji dziennej (2 kapsułki)

Konzym Q10 (Kaneka Q10™) ze sfermentowanych drożdży

100 mg

Kaneka Q10™ jest zarejestrowaną marką Kaneka Corporation

Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.

Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1 kapsułce.

Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.

Kraj pochodzenia: Japonia

Producent: Kenay Sp. J.

ALERGENY

Obecne w produkcie

Obecne w fabryce

TAK

NIE

TAK

NIE

1

Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies zwyczajny, pszenica oplewiona, kamut lub ich szczepy hybrydowe)

 

x

 

x

2

Skorupiaki i produkty pochodne

 

x

 

x

3

Ryby i produkty pochodne

 

x

 

x

4

Jaja i produkty pochodne

 

x

 

x

5

Orzechy ziemne i produkty pochodne

 

x

 

x

6

Soja i produkty pochodne

 

x

 

x

7

Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza)

 

x

 

x

8

Orzechy * i produkty pochodne

 

x

 

x

9

Seler i produkty pochodne

 

x

 

x

10

Gorczyca i produkty pochodne

 

x

 

x

11

Nasiona sezamu i produkty pochodne

 

x

 

x

12

Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2

 

x

 

x

13

Łubin i produkty pochodne

 

x

 

x

14

Mięczaki i produkty pochodne

 

x

 

x

15

Kukurydza

 

x

 

x

16

Kwas benzoesowy i parabeny (E210-E319)

 

x

 

x

17

Drożdże

 

x

 

x

18

Glutaminian

 

x

 

x

19

Kakao

 

x

 

x

20

Tartazyna E102

 

x

 

x

* migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan, orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia)

16 innych produktów w tej samej kategorii: