Spirulina Pacifica® hawajska 1000 mg (180 tabletek) - suplement diety
Na rynku polskim większość spiruliny pochodzi z Chin, jej cena jest bardzo niska a jakość wątpliwa.
Wybór należy do Ciebie!!!

Indeks: UBICHINOL 50 60
Aktywna, zredukowana forma Koenzymu Q10
Inne warianty:
Aktywna, zredukowana forma Koenzymu Q10, opracowana przez najlepszego światowego producenta naturalnego Koenzymu Q10 – firmę Kaneka w Japonii
Koenzym Q10 jest niezbędny dla życia każdej komórki naszego ciała. Jest podstawowym elementem łańcucha oddechowego, biorąc czynny udział w przenoszeniu protonów i elektronów. Gdy przekroczymy 35 rok życia jego niewystarczająca ilość w organizmie zaczyna być zauważalna, dlatego też niezbędna jest jego suplementacja. Koenzym Q10 może występować w dwóch formach – utlenionej (UBICHINON) i zredukowanej (UBICHINOL).
Koenzym Q10 to produkt pochodzący z procesu ekstrakcji fermentowanych drożdży, nie posiada formy cis i jest identyczny w swojej budowie z wytwarzanym przez organizm ludzki. Tylko 4%-6% sprzedawanego aktualnie na świecie Koenzymu Q10 pochodzi z naturalnego procesu fermentacji, dlatego też jest on znacznie droższy od tego uzyskiwanego w sposób syntetyczny.
Koenzym Q10 to „super paliwo” dla naszego organizmu. Dostarcza niezbędnej energii do przetrwania każdej komórki i tkanki.
Występuje w każdej części organizmu, a konkretnie w mitochondriach, czyli tam gdzie wytwarzana jest energia. Największa jego koncentracja znajduje się jednak w komórkach mięśnia sercowego. Serce to najbardziej zapracowany organ naszego ciała, potrzebuje zatem bardzo dużo energii aby podołać nieustającej pracy. Organizm ludzki jest zdolny sam wytwarzać koenzym Q10, ale nie zawsze w ilościach wystarczających do prawidłowego funkcjonowania.
Koenzym Q10 zapewnia około 95% łącznej energii organizmu człowieka. 94% dostępnych na rynku produktów z koenzymem Q10 jest w postaci syntetycznej, w związku z tym są one tańsze i mniej wartościowe.
Koenzym Q10 rozpuszcza się w tłuszczach, dlatego jeśli ma on formę proszku należy przyjmować go w trakcie lub bezpośrednio po posiłkach lub rozpuszczać w łyżce oliwy z oliwek. Natomiast Ubichinol jest zamknięty w specjalnej tłuszczowej kapsułce, gotowy do spożycia bez określonych warunków.
Mając na uwadze, to co najcenniejsze - nasze zdrowie, nigdy nie zadowalaj się drugorzędnym produktem. Ubichinol to najwyższej jakości produkt, wśród suplementów diety.
Japońska firma Kaneka jest pierwszym na świecie producentem naturalnego ubichinolu.
Korzyści i cechy produktu:
- ekologiczne szklane opakowanie
- aktywna, zredukowana forma Koenzymu Q10
- ubichinol jest 3-8 razy bardziej przyswajalny niż konwencjonalny koenzym Q10
- zarejestrowana marka Kaneka UbiquinolTM
- produkt odpowiedni dla wegetarian
- niewielkie, łatwe w połykaniu kapsułki
Składniki: Składniki: olej rzepakowy, substancja emulgująca: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, ubichinol (Kaneka UbiquinolTM aktywna forma koenzymu Q10); substancja glazurująca: wosk pszczeli, biały i żółty; przeciwutleniacz: lecytyna sojowa (non GMO); substancja zagęszczająca: skrobia kukurydziana; stabilizator: glicerol roślinny, substancja zagęszczająca: karagen; barwnik: karmel, regulator kwasowości: fosforan disodowy.
Porcja dzienna: 2 kapsułki Opakowanie zawiera: 60 kapsułek |
|
Skład w porcji dziennej (2 kapsułki) |
|
Ubiquinol® (Kaneka Ubiquinol™) - aktywna forma koenzymu Q10 |
100 mg |
Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1 kapsułce, po posiłku.
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Producent: Kenay Sp. J.
ALERGENY |
Obecne w produkcie |
Obecne w fabryce |
|||
TAK |
NIE |
TAK |
NIE |
||
1 |
Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies zwyczajny, pszenica oplewiona, kamut lub ich odmiany hybrydowe) i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
2 |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
3 |
Ryby i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
4 |
Jaja i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
5 |
Orzechy ziemne (arachidowe) i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
6 |
Soja i produkty pochodne |
x |
x |
|
|
7 |
Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza) |
x |
x |
||
8 |
Orzechy i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
9 |
Seler i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
10 |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
11 |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
12 |
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 |
|
x |
|
x |
13 |
Łubin i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
14 |
Mięczaki i produkty pochodne |
|
x |
|
x |