Układ kostno-stawowy

Kolagen UC-II® (30 kapsułek) - suplement diety

Niezdenaturowany kolagen typu II UC-II® pomaga w utrzymaniu zdrowych stawów. Jest produkowany w Stanach Zjednoczonych w opatentowanym, niskotemperaturowym, nieenzymatycznym procesie. Dwa badania kliniczne z podwójnie ślepą próbą, kontrolowane placebo (DBPRC), pokazują korzyści płynące ze stosowania 40 mg niezdenaturowanego kolagenu typu II UC-II® na komfort mobilność i elastyczność stawów.

Korzyści i cechy produktu:

- niezdenaturowany kolagen typu II

- mała i skuteczna porcja dzienna do spożycia 40 mg

- ekologiczne szklane opakowanie

- Ceryfikat GRAS

- Certyfikat NDI - zgłoszony przez FDA

- wyprodukowano w USA w zakładzie posiadającym certyfikat NSF GMP

- chroniony patentami (Urząd Patentowy w USA: nr 7 083 820, 7 846 487; UP w Europie: EP1485906B1, UP w Kanadzie: CA2459981C, UP w Japonii JP4800574B2)

Składniki: substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, standaryzowana chrząstka kurczaka zawierająca kolagen typu II, kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza.

Porcja dzienna: 1 kapsułka

Opakowanie zawiera: 30 kapsułek

Skład w porcji dziennej (1 kapsułka)

Standaryzowana chrząstka kurczaka /UC-II®/, w tym:

całkowity kolagen typu II

40 mg

10 mg

UC-II® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy InterHealth N.I.

Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci

Uwagi:  Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.               

Producent: Kenay Sp. J.

ALERGENY

Obecne w produkcie

Obecne w fabryce

TAK

NIE

TAK

NIE

1

Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies zwyczajny, pszenica oplewiona, kamut lub ich szczepy hybrydowe)

 

x

 

x

2

Skorupiaki i produkty pochodne

 

x

 

x

3

Ryby i produkty pochodne

 

x

 

x

4

Jaja i produkty pochodne

 

x

 

x

5

Orzechy ziemne i produkty pochodne

 

x

 

x

6

Soja i produkty pochodne

 

x

 

x

7

Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza)

 

x

 

x

8

Orzechy * i produkty pochodne

 

x

 

x

9

Seler i produkty pochodne

 

x

 

x

10

Gorczyca i produkty pochodne

 

x

 

x

11

Nasiona sezamu i produkty pochodne

 

x

 

x

12

Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2

 

UC-II® zawiera z natury SO2 (≤ 10 mg / kg)

13

Łubin i produkty pochodne

 

x

 

x

14

Mięczaki i produkty pochodne

 

x

 

x

15

Kurczak

UC-II® pochodzi z chrząstki mostka kurczaka

16

Kukurydza

 

x

 

x

17

Nasiona słonecznika

 

x

 

x

18

Drożdże

 

x

 

x

19

Konserwanty

 

x

 

x

20

Kwas glutaminowy (E620) i glutaminiany (E621 - E625)

 

x

 

x

* migdał (Prunus dulcis), orzech bukowy (Fagus spp.), orzech brazylijski (Bertholletia excelsa), Nerkowiec (Anacardium occidentale), kasztan (Chiński, Amerykański, Europejski, Seguin) (Castanea spp.), Chinquapin (Castanea pumila), kokos (Cocos nucifera L.), orzech Gingko (Ginkgo biloba L.), orzech laskowy (Corylus spp.), orzech Hickory (Carya spp.), Lichee (Litchi chinensis Sonn.), Macadamia lub Queensland (Macadamia) spp.), orzech pekan (Carya illinoiesis), orzechy sosny (Pinus spp.), orzech pili (Canarium ovatum), pistacja (Pistacia vera L.), Sheanut (Vitellaria paradoxa), orzech włoski (Juglans spp.)

16 innych produktów w tej samej kategorii: