Bacopa monnieri L., znana w Indiach jako Brahmi lub Jalanimba, jest jedną z najważniejszych roślin w systemie tradycyjnej hinduskiej medycyny Ajurveda. Nazwa Brahmi pochodzi od słowa Brahma, jednego z głównych bogów hinduizmu.
Korzyści:
- działa wspomagająco na pamięć i koncentrację
- wspomaga funkcje poznawcze i zdolność uczenia się
- wspomaga mikrokrążenie obwodowe krwi
- przyczynia się do prawidłowego krążenia krwi, co jest związane z wydajnością mózgu
- może pomagać w łagodzeniu i zapobieganiu stresowi
- wspomaga zdrowy sen
Pozostałe cechy produktu:
- ekstrakt standaryzowany na wysoką zwartości bakozydów: 40%
- ekologiczne szklane opakowanie
- 100% roślinnego pochodzenia
- bez GMO
- zastrzeżona marka Bacopin®
- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)
Składniki: ekstrakt z liści bakopy drobnolistnej (Bacopa monniera) standaryzowany na zawartość bakozydów: 40%; substancja wypełniająca: inulina; składnik otoczki kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza.
Porcja dzienna: 2 kapsułki
Opakowanie zawiera: 60 kapsułek
|
Skład w porcji dziennej (2 kapsułki)
|
Bakopa (Bacopa monniera) /Bacopin®/, w tym:
- bakozydy 40%
|
300 mg
150 mg
|
Bacopin® jest zarejestrowanym znakiem handlowym Sabinsa Corporation.
Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.
Sposób użycia: 2 kapsułki dziennie
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Należy pamiętać o zdrowym trybie życia i zrównoważonej diecie. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Producent: Kenay Sp. J.
ALERGENY
|
Obecne w produkcie
|
Obecne w fabryce
|
TAK
|
NIE
|
TAK
|
NIE
|
1
|
Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies) i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
2
|
Skorupiaki i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
3
|
Ryby i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
4
|
Jaja i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
5
|
Orzechy ziemne i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
6
|
Soja i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
7
|
Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza)
|
|
x
|
|
x
|
8
|
Orzechy * i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
9
|
Seler i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
10
|
Gorczyca i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
11
|
Sezam i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
12
|
Dwutlenek siarki i siarczyny
|
|
x
|
|
x
|
13
|
Łubin i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
14
|
Mięczaki i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
15
|
Nasiona (mak, słonecznik itp.) i ich pochodne
|
|
x
|
|
x
|
16
|
Kukurydza i jej pochodne
|
|
x
|
|
x
|
* migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje, orzechy makadamia, orzeszki pinii.