UWAGA
![]() |
Szanowni Państwo
Z powodu obecnej sytuacji pandemicznej na świecie, ograniczeń w transporcie oraz wydłużonego przestoju w pracy niektórych zakładów produkcyjnych, mogą występować czasowe modyfikacje opakowań używanych do konfekcjonowania suplementów diety firmy Kenay. Obecnie używane opakowania (do niektórych suplementów: pakowanych po 240 i 300 kaps. oraz sproszkowanych) to: butelki apteczne białe z zatrzaskowym zamknięciem. Mamy nadzieję, że wkrótce wszystko wróci do normy. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację.
Z poważaniem
Zespół Kenay
Z powodu obecnej sytuacji pandemicznej na świecie, ograniczeń w transporcie oraz wydłużonego przestoju w pracy niektórych zakładów produkujących m.in. opakowania, mogą występować czasowe modyfikacje nakrętek używanych do opakowań suplementów diety firmy Kenay. Obecnie używane nakrętki to: metalowe srebrne, metalowe złote (karbowane lub gładkie), plastikowe białe, plastikowe czarne. Mamy nadzieję, że wkrótce wszystko wróci do normy. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację.
Czego szukają nasi klienci?
kurkuma, nattokinaza, witamina K2, Spirulina Hawajska Pacifica
MAGAZYN LIFE EXTENSION
Marzec 2022
Poprzednie wydania:
- Napisz opinię
NAC N-acetylo-L-cysteina 150 mg (60 kapsułek) - suplement diety
Indeks: NAC 60
Produkt przeznaczony dla osób aktywnych fizycznie. Wspomaga procesy detoksykacji.
- Rabat powyżej 500 zł – 5%
- Rabat powyżej 1500 zł – 10%
- Rabat powyżej 3000 zł – 15%
NAC N-acetylo-L-cysteina 150 mg (60 kapsułek) - suplement diety
N-acetylocysteina, często opatrywana skrótem NAC, to aminokwas znajdowany naturalnie w niewielkich ilościach, w produktach spożywczych o wysokiej zawartości białka. NAC jest pochodną cysteiny – jednego z aminokwasów budujących białka. Po spożyciu i przeniknięciu do organizmu, NAC przekształca się w przewadze w cysteinę. W odróżnieniu jednak od samej cysteiny, z uwagi na cechy budowy, NAC lepiej przenika od tkanek i lepiej wysyca je cysteiną. To ważne dla naszych tkanek, ponieważ rola cysteiny wykracza daleko poza funkcję cegiełki służącej do budowania białek.
Cysteina jest np. niezbędna do wytwarzania glutationu i podnosi stężenie tego związku w naszych tkankach, zaś glutation to podstawowy element układu antyoksydacyjnego organizmu, chroniący tkanki przed niszczycielską aktywnością wolnych rodników tlenowych. I właśnie w zdolności do stymulacji syntezy glutationu w tkankach ujawnia się m.in. przewaga NAC nad zwykłą cysteiną.
Wykazano np., że N-acetylocysteina przekracza po jej podaniu doustnym barierę krew-mózg i zwiększa stężenie glutationu ogólnie w tkance nerwowej, a szczególnie w tkance nerwowej mózgu.
Korzyści i cechy produktu:
- podstawowy element układu antyoksydacyjnego organizmu
- ekologiczne szklane opakowanie
- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)
Składniki: N-acetylo-L-cysteina; inulina; kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza
Porcja dzienna: 1 kapsułka Opakowanie zawiera: 60 kapsułek |
|
Skład w porcji dziennej (1 kapsułka) |
|
NAC (N-acetylo-L-cysteina) |
150 mg |
Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Producent: Kenay Sp. J.
ALERGENY |
Obecne w produkcie |
Obecne w fabryce |
|||
TAK |
NIE |
TAK |
NIE |
||
1 |
Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies zwyczajny, pszenica oplewiona, kamut lub ich odmiany hybrydowe) i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
2 |
Skorupiaki i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
3 |
Ryby i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
4 |
Jaja i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
5 |
Orzechy ziemne (arachidowe) i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
6 |
Soja i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
7 |
Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza) |
|
x |
|
x |
8 |
Orzechy * i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
9 |
Seler i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
10 |
Gorczyca i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
11 |
Nasiona sezamu i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
12 |
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 |
|
x |
|
x |
13 |
Łubin i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
14 |
Mięczaki i produkty pochodne |
|
x |
|
x |
15 |
Lateks |
|
x |
|
x |
16 |
Drożdże i hydrolizaty, kardamon, wanilia, cynamon, kakao, kwas benzoesowy, benzoesan, parabeny, fenyloalanina, glutaminian, kolendra i produkty pochodne |
|
|
|
|