UWAGA

Z powodu obecnej sytuacji pandemicznej na świecie, ograniczeń w transporcie oraz wydłużonego przestoju w pracy niektórych zakładów produkujących m.in. opakowania, mogą występować czasowe modyfikacje nakrętek używanych do opakowań suplementów diety firmy Kenay. Obecnie używane nakrętki to: metalowe srebrne, metalowe złote (karbowane lub gładkie), plastikowe białe, plastikowe czarne. Mamy nadzieję, że wkrótce wszystko wróci do normy. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. 

 


 

Czego szukają nasi klienci?

kurkuma, nattokinaza, witamina K2Spirulina Hawajska Pacifica

MAGAZYN LIFE EXTENSION

Październik 2021


Poprzednie wydania:

Wrzesień 2021

Sierpień 2021

Lipiec 2021

Czerwiec 2021

Maj 2021

Kwiecień 2021

Marzec 2021

Luty 2021

Styczeń 2021

Grudzień 2020

Listopad 2020

Październik 2020

Wrzesień 2020

Sierpień 2020

Układ trawienny i wątroba
  • Nowy
    Lactobacillus reuteri Pylopass® (60 kapsułek vege) - suplement diety
    Lactobacillus reuteri Pylopass® (60 kapsułek vege) - suplement diety

Lactobacillus reuteri Pylopass® (60 kapsułek vege) - suplement diety

Szczep Lactobacillus reuteri  został wyizolowany spośród dziesiątków tysięcy innych szczepów bakteryjnych. W tym żmudnym procesie wyseparowany został wyjątkowy rodzaj bakterii wykazujący największe działanie przeciw szczepowi H. pylori.

Pylopass® wytrzymuje niskie pH w żołądku wykorzystując odpowiedni mechanizm przetrwania, któremu nie szkodzi kwas solny. Nie wymaga kontrolowanej temperatury w transporcie i przechowywaniu.

Proces produkcyjny Pylopass®

Fermentacja mikrobialna to jedna ze specjalności firmy Novozymes (producenta Pylopass®).

Pylopass® jest produkowany w procesie fermentacji opatentowanego szczepu L. reuteri w kontrolowanych warunkach w celu osiągnięcia szczytowych możliwości agregacji. Po fermentacji komórki są zbierane, osadzone w matrycy i suszone rozpyłowo w niskiej temperaturze.

Korzyści i cechy produktu:

- opatentowanego szczepu L. reuteri

- nie wymaga kontrolowanej temperatury w transporcie i przechowywaniu

- ekologiczne szklane opakowanie

- zastrzeżona marka Pylopass®

- bez GMO

- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)

Składniki: Lactobacillus reuteri; kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza.

Porcja dzienna: 2 kapsułki

Opakowanie zawiera: 60 kapsułek

Skład w porcji dziennej (2 kapsułki)

Lactobacillus reuteri DSM 17648 /Pylopass®/

230 mg

23 x 109 CFU*

*CFU – Colony Forming Unit – jednostka tworząca kolonię bakterii

Pylopass® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Novozymes Berlin GmbH

Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.

Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie, po śniadaniu.

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Należy prowadzić zdrowy tryb życia i prawidłowo się odżywiać. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci poniżej 3 roku życia.

Producent: Kenay Sp. J.

16 innych produktów w tej samej kategorii: