Berberyna jest najcenniejszym składnikiem berberysu, pozyskiwanym z jego owoców, liści, kory i korzeni. To bioaktywna substancja zaliczana do grupy alkaloidów.
Korzyści i cechy produktu:
- ekologiczne szklane opakowanie
- 100% roślinnego pochodzenia
- clean label - kapsułki zawierają wyłącznie składniki aktywne, bez substancji wiążących, wypełniaczy, substancji poślizgowych i innych dodatków
- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)
- bez GMO
- zastrzeżona marka REBERSA®
Składniki: chlorowodorek berberyny z korzenia berberysu indyjskiego (Berberis aristata), kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza
Porcja dzienna: 2 kapsułki
Opakowanie zawiera: 60 kapsułek
|
Skład w porcji dziennej (2 kapsułki)
|
Chlorowodorek berberyny z korzenia berberysu indyjskiego (Berberis aristata) /REBERSA®/
|
500 mg
|
REBERSA® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Sabinsa
Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.
Sposób użycia: 2 razy dziennie po 1 kapsułce
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Producent: Kenay Sp. J.




ALERGENY
|
Obecne w produkcie
|
Obecne w fabryce
|
TAK
|
NIE
|
TAK
|
NIE
|
1
|
Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies) i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
2
|
Skorupiaki i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
3
|
Ryby i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
4
|
Jaja i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
5
|
Orzechy ziemne i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
6
|
Soja i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
7
|
Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza)
|
|
x
|
|
x
|
8
|
Orzechy * i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
9
|
Seler i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
10
|
Gorczyca i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
11
|
Sezam i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
12
|
Dwutlenek siarki i siarczyny
|
|
x
|
|
x
|
13
|
Łubin i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
14
|
Mięczaki i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
15
|
Nasiona (mak, słonecznik itp.) i ich pochodne
|
|
x
|
|
x
|
16
|
Kukurydza i jej pochodne
|
|
x
|
|
x
|
* migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje , orzechy makadamia, orzeszki pinii.