Ekstrakt z Coleus forskohlii standaryzowany na zawartość 20% forskoliny.
Forskolina to substancja pozyskiwana z liści oraz ziela rośliny znanej w Polsce jako pokrzywa albo pokrzywa indyjska. W wielu krajach używa jej się także jako rośliny ozdobnej. Forskolina działa na poziomie komórkowym, przez co uruchamia wiele procesów przebiegających w organizmie, w związku z czym jest substancją uniwersalną, lecz zarazem unikalną.
Korzyści i cechy produktu:
- pokrzywa indyjska (Coleus forskohlii) pomaga regulować odkładanie tłuszczu
- wspomaga kontrolę wagi ciała
- pomaga regulować metabolizm tłuszczów
- poprawia krążenie krwi
- 100% roślinnego pochodzenia
- ekologiczne szklane opakowanie
- zarejestrowana marka ForsLean®
- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)
- GMO free
Składniki: ekstrakt z korzenia pokrzywy indyjskiej (Coleus forskohlii) standaryzowany na zawartość forskoliny: 20%; maltodekstryna; kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza
Porcja dzienna: 2 kapsułki
Opakowanie zawiera: 60 kapsułek
|
Skład w porcji dziennej (2 kapsułki)
|
Pokrzywa indyjska (Coleus forskohlii ) /ForsLean®/, w tym:
- forskoliny 20%
|
250 mg
50 mg
|
ForsLean® jest zarejestrowanym znakiem towarowym Sabinsa.
Produkt chroniony patentami. Urząd Patentowy: w USA (5804596); w Kanadzie (CA 2281562), w Europie (EP 0977564), Singapurze (SG 121197) i Japonii.
Sposób użycia: 2 razy dziennie po jednej kapsułce, pół godziny przed jedzeniem.
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwagi: nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Należy pamiętać o zdrowym trybie życia i zrównoważonej diecie. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Producent: Kenay Sp. J.

ALERGENY
|
Obecne w produkcie
|
Obecne w zakładzie produkcyjnym
|
TAK
|
NIE
|
TAK
|
NIE
|
1
|
Jęczmień, Żyto, Owies, Orkisz lub ich pochodne
|
|
x
|
|
x
|
2
|
Pszenica lub jej pochodne
|
|
x
|
|
x
|
3
|
Skorupiaki i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
4
|
Ryby i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
4
|
Jaja i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
6
|
Orzechy ziemne i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
7
|
Soja i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
8
|
Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza)
|
|
x
|
|
x
|
9
|
Orzechy i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
10
|
Seler i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
11
|
Gorczyca i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
12
|
Sezam i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
13
|
Dwutlenek siarki i siarczyny
|
|
x
|
|
x
|
14
|
Łubin i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
15
|
Nasiona (mak, słonecznik itp.) Lub ich pochodne
|
|
x
|
|
x
|
16
|
Kukurydza
|
|
x
|
|
x
|
17
|
Gluten
|
|
x
|
|
x
|
18
|
Kwast tłuszczowe trans
|
|
x
|
|
x
|


