Niezdenaturowany kolagen typu II UC-II® pomaga w utrzymaniu zdrowych stawów. Jest produkowany w Stanach Zjednoczonych w opatentowanym, niskotemperaturowym, nieenzymatycznym procesie. Dwa badania kliniczne z podwójnie ślepą próbą, kontrolowane placebo (DBPRC), pokazują korzyści płynące ze stosowania 40 mg niezdenaturowanego kolagenu typu II UC-II® na komfort mobilność i elastyczność stawów.
Korzyści i cechy produktu:
- niezdenaturowany kolagen typu II
- mała i skuteczna porcja dzienna do spożycia 40 mg
- ekologiczne szklane opakowanie
- Ceryfikat GRAS
- Certyfikat NDI - zgłoszony przez FDA
- wyprodukowano w USA w zakładzie posiadającym certyfikat NSF GMP
- chroniony patentami (Urząd Patentowy w USA: nr 7 083 820, 7 846 487; UP w Europie: EP1485906B1, UP w Kanadzie: CA2459981C, UP w Japonii JP4800574B2)
Składniki: substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna, standaryzowana chrząstka kurczaka zawierająca kolagen typu II, kapsułka: hydroksypropylometyloceluloza.
Porcja dzienna: 1 kapsułka
Opakowanie zawiera: 60 kapsułek
|
Skład w porcji dziennej (1 kapsułka)
|
Standaryzowana chrząstka kurczaka /UC-II®/, w tym:
całkowity kolagen typu II
|
40 mg
10 mg
|
UC-II® jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy InterHealth N.I.
Sposób użycia: 1 kapsułka dziennie
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci
Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.
Producent: Kenay Sp. J.
ALERGENY
|
Obecne w produkcie
|
Obecne w fabryce
|
TAK
|
NIE
|
TAK
|
NIE
|
1
|
Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies zwyczajny, pszenica oplewiona, kamut lub ich szczepy hybrydowe)
|
|
x
|
|
x
|
2
|
Skorupiaki i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
3
|
Ryby i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
4
|
Jaja i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
5
|
Orzechy ziemne i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
6
|
Soja i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
7
|
Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza)
|
|
x
|
|
x
|
8
|
Orzechy * i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
9
|
Seler i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
10
|
Gorczyca i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
11
|
Nasiona sezamu i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
12
|
Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2
|
UC-II® zawiera z natury SO2 (≤ 10 mg / kg)
|
13
|
Łubin i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
14
|
Mięczaki i produkty pochodne
|
|
x
|
|
x
|
15
|
Kurczak
|
UC-II® pochodzi z chrząstki mostka kurczaka
|
16
|
Kukurydza
|
|
x
|
|
x
|
17
|
Nasiona słonecznika
|
|
x
|
|
x
|
18
|
Drożdże
|
|
x
|
|
x
|
19
|
Konserwanty
|
|
x
|
|
x
|
20
|
Kwas glutaminowy (E620) i glutaminiany (E621 - E625)
|
|
x
|
|
x
|
* migdał (Prunus dulcis), orzech bukowy (Fagus spp.), orzech brazylijski (Bertholletia excelsa), Nerkowiec (Anacardium occidentale), kasztan (Chiński, Amerykański, Europejski, Seguin) (Castanea spp.), Chinquapin (Castanea pumila), kokos (Cocos nucifera L.), orzech Gingko (Ginkgo biloba L.), orzech laskowy (Corylus spp.), orzech Hickory (Carya spp.), Lichee (Litchi chinensis Sonn.), Macadamia lub Queensland (Macadamia) spp.), orzech pekan (Carya illinoiesis), orzechy sosny (Pinus spp.), orzech pili (Canarium ovatum), pistacja (Pistacia vera L.), Sheanut (Vitellaria paradoxa), orzech włoski (Juglans spp.)