UWAGA

Z powodu obecnej sytuacji pandemicznej na świecie, ograniczeń w transporcie oraz wydłużonego przestoju w pracy niektórych zakładów produkujących m.in. opakowania, mogą występować czasowe modyfikacje nakrętek używanych do opakowań suplementów diety firmy Kenay. Obecnie używane nakrętki to: metalowe srebrne, metalowe złote (karbowane lub gładkie), plastikowe białe, plastikowe czarne. Mamy nadzieję, że wkrótce wszystko wróci do normy. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. 

 


 

Czego szukają nasi klienci?

kurkuma, nattokinaza, witamina K2Spirulina Hawajska Pacifica

MAGAZYN LIFE EXTENSION

Czerwiec 2021

Poprzednie wydania

Maj 2021

Kwiecień 2021

Marzec 2021

Luty 2021

Styczeń 2021

Grudzień 2020

Listopad 2020

Październik 2020

Wrzesień 2020

Sierpień 2020

Układ trawienny i wątroba

Borututu - zioła (20 saszetek) - suplement diety

Składniki: korzeń drzewa borututu (Cochlospermum angolensis), bogaty w składniki aktywne: chinony, katechiny, fenole i bioflawonoidy.

W XX wieku zagorzałym propagatorem oraz entuzjastą Borututu został Portugalczyk – Julio de Sousa Lopes. Spędził on niemalże całe życie w Afryce, podpatrując przyrodę, poznając życie tamtejszych plemion. Swoim przyjaznym zachowaniem, pomocą niesioną dzięki swoim zdolnościom bioenergoterapeutycznym zdobył ich zaufanie i przychylność. Zaintrygował go napar z korzenia drzewa Borututu pity m.in. przed rytualnymi obrzędami w celu uniknięcia trujących efektów środków halucynogennych. Zaobserwował także stosowanie naparu w przypadku wielu innych niedomagań.

Całą swą pasję poświęcił zgłębianiu zalet drzewa Borututu i jego cudownego korzenia ofiarowanego ludziom przez afrykańską naturę. Doszedł do wniosku, iż dzisiejsza medycyna w doskonały sposób może zostać wspomożona przez stosowanie naparu z korzenia Borututu. Zajął się więc pozyskiwaniem korzenia Borututu, korzystając jedynie z najbujniejszych obszarów występowania tego gatunku, co zapewnia pierwszorzędną jakość surowca bogatego w składniki aktywne. Warty podkreślenia jest fakt, że pozyskuje się jedynie odpowiednią część korzeni z wyselekcjonowanych roślin, tym samym pozwalając roślinom na dalszy ich rozwój.

Ogromną wagę przykłada się także do suszenia korzeni w naturalnych warunkach, a także do ich przechowywania. Do sprzedaży kierowany jest susz po poddaniu go odpowiednim testom, tak by jego stosowanie było bezpieczne i przyniosło jak najwięcej korzyści.

Przygotowanie naparu:  saszetkę (1,2 g) zalać szklanką (200 ml) wrzącej wody, parzyć przez 10 min. Pić 1 szklankę 2-4 razy dziennie.

Stosowanie: 1 szklanka 2 x dziennie (rano 1 godzinę przed śniadaniem i wieczorem tuż przed snem). Profilaktycznie przez minimum 2 miesiące, przynajmniej 2 razy w roku

Sposób przechowywania: przechowywać w suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci, w temperaturze pokojowej.

Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.

Producent: BORUTUTU CHA DE SAUDE LDA, Portugalia

16 innych produktów w tej samej kategorii: