Chlorella Yaeyama w proszku (50 g) - suplement diety
Chlorelli przypisuje się właściwości oczyszczające oraz odmładzające organizm. Jest szczególnie cenionym preparatem w okresie jesienno-zimowym

UWAGA
![]() |
Szanowni Państwo
Z powodu sytuacji pandemicznej na świecie, ograniczeń w transporcie oraz wydłużonego przestoju w pracy niektórych zakładów produkcyjnych, mogą występować czasowe modyfikacje opakowań używanych do konfekcjonowania suplementów diety firmy Kenay. Obecnie używane opakowania (do niektórych suplementów: pakowanych po 240 i 300 kaps. oraz sproszkowanych) to: butelki apteczne białe z zatrzaskowym zamknięciem. Mamy nadzieję, że wkrótce wszystko wróci do normy. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację.
Z poważaniem
Zespół Kenay
Z powodu sytuacji pandemicznej na świecie, ograniczeń w transporcie oraz wydłużonego przestoju w pracy niektórych zakładów produkujących m.in. opakowania, mogą występować czasowe modyfikacje nakrętek używanych do opakowań suplementów diety firmy Kenay. Obecnie używane nakrętki to: metalowe srebrne, metalowe złote (karbowane lub gładkie), plastikowe białe, plastikowe czarne. Mamy nadzieję, że wkrótce wszystko wróci do normy. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację.
Czego szukają nasi klienci?
kurkuma, nattokinaza, witamina K2, Spirulina Hawajska Pacifica
MAGAZYN LIFE EXTENSION
Indeks: ACEROLA 200
Acerola jest rekordzistką pod względem zawartości witaminy C. Jeden owoc aceroli ważący 4,5 g ma tyle witaminy C ile kilogram cytryn. Jedna mała szklanka (180 ml) soku z aceroli zawiera tyle witaminy C ile 14 litrów soku pomarańczowego
Składniki: sproszkowany ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia punicifolia L.); nośnik: maltodekstryna kukurydziana
Acerola - sproszkowany ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia punicifolia L.) Opakowanie zawiera: 200 g |
|||
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
Ilość |
RWS* |
|
Wartość energetyczna 1668 kJ/393 kcal |
|||
Białko |
0,5 g |
- |
|
Węglowodany: |
95,7 g |
- |
|
Cukier |
1,9 g |
- |
|
Błonnik |
0,9 g |
- |
|
Tłuszcz |
1,1 g |
- |
|
Pozostałe |
|||
Witamina C |
27 780 mg |
34 725% |
* referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno-wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C.
Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie - usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.
Wspomaga organizm w okresie nasilonego działania czynników wywołujących przeziębienia.
Zalecana porcja dzienna: 2-3 łyżeczki dziennie
Sposób użycia: acerolę, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno-owocowym
Certyfikaty: Bez GMO
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej
Producent: Kenay Sp. J. ul. Częstochowska 25, 62-800 Kalisz, tel. 62 757 35 88/89
Kraj pochodzenia: Ameryka Południowa