ACEROLA 25% - sproszkowany ekstrakt z owoców aceroli - 200 g

Składniki: sproszkowany ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia punicifolia L.); nośnik: maltodekstryna kukurydziana

Acerola - sproszkowany ekstrakt z owoców aceroli (Malpighia punicifolia L.)

Opakowanie zawiera: 200 g

Wartość odżywcza w 100 g produktu

Ilość

RWS*

Wartość energetyczna 1668 kJ/393 kcal

Białko

0,5 g

-

Węglowodany:

95,7 g

-

Cukier

1,9 g

-

Błonnik

0,9 g

-

Tłuszcz

1,1 g

-

Pozostałe

Witamina C

27 780 mg

34 725%

* referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno-wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C.

Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie - usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.

Wspomaga organizm w okresie nasilonego działania czynników wywołujących przeziębienia.

Zalecana porcja dzienna: 2-3 łyżeczki dziennie

Sposób użycia: acerolę, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno-owocowym

Certyfikaty: Bez GMO

Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej

Producent: Kenay Sp. J. ul. Częstochowska 25, 62-800 Kalisz, tel. 62 757 35 88/89

Kraj pochodzenia: Ameryka Południowa

16 innych produktów w tej samej kategorii: