Spirulina Pacifica® hawajska w proszku (180 g) - suplement diety

Czego szukają nasi klienci?
kurkuma, nattokinaza, witamina K2, Spirulina Hawajska Pacifica
MAGAZYN LIFE EXTENSION
Poprzednie wydania
Indeks: ACEROLA 50
Składniki: sproszkowany sok z owoców aceroli (25% witaminy C) (Malpighia gabra); maltodekstryna z tapioki (nośnik); kwas askorbinowy.
Acerola – sproszkowany sok z owoców aceroli (Malpighia gabra) Opakowanie zawiera: 50 g |
|||
Wartość odżywcza w 100 g produktu |
Ilość |
RWS* |
|
Wartość energetyczna 1641 kJ/392 kcal |
|||
Białko |
0,5 g |
- |
|
Węglowodany: |
94,3 g |
- |
|
Cukier |
1,9 g |
- |
|
Błonnik |
11,6 g |
- |
|
Tłuszcz |
1,4 g |
- |
|
Pozostałe |
|||
Sód |
31,6 mg |
- |
|
Witamina C |
27 780 mg |
34 725% |
* referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Krzew aceroli osiąga wysokość 5 metrów. Jasnoczerwone owoce są wielkości wiśni, a dojrzałe mają przyjemny lekko cierpki smak. Acerola jest uprawiana na terenach północno-wschodniej Brazylii, Jamajki i Ameryki centralnej. Acerola zawiera bardzo dużą porcję witaminy C.
Witamina C jest silnym antyutleniaczem, bierze udział w syntezie kolagenu, hormonów, we wchłanianiu żelaza i procesach detoksykacyjnych. Uszczelnia naczynia krwionośne. Wpływa korzystnie na odporność organizmu, działa antyoksydacyjnie - usuwa wolne rodniki, chroniąc komórki przed uszkodzeniami i procesami starzenia. Witamina C ważna jest dla budowy i utrzymania zdrowych kości i chrząstek.
Wspomaga organizm w okresie nasilonego działania czynników wywołujących przeziębienia.
Zalecana porcja dzienna: 2-3 łyżeczki dziennie
Sposób użycia: acerolę, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem lub koktajlem warzywno-owocowym
Certyfikaty: Bez GMO, Food grade, Certyfikat koszerności
Sposób przechowywania: przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej
Producent: Kenay Sp. J. ul. Częstochowska 25, 62-800 Kalisz, tel. 62 757 35 88, 62 757 35 89
Kraj pochodzenia: Brazylia