UWAGA

Z powodu obecnej sytuacji pandemicznej na świecie, ograniczeń w transporcie oraz wydłużonego przestoju w pracy niektórych zakładów produkujących m.in. opakowania, mogą występować czasowe modyfikacje nakrętek używanych do opakowań suplementów diety firmy Kenay. Obecnie używane nakrętki to: metalowe srebrne, metalowe złote (karbowane lub gładkie), plastikowe białe, plastikowe czarne. Mamy nadzieję, że wkrótce wszystko wróci do normy. Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuację. 

 


 

Czego szukają nasi klienci?

kurkuma, nattokinaza, witamina K2Spirulina Hawajska Pacifica

MAGAZYN LIFE EXTENSION

Czerwiec 2021

Poprzednie wydania

Maj 2021

Kwiecień 2021

Marzec 2021

Luty 2021

Styczeń 2021

Grudzień 2020

Listopad 2020

Październik 2020

Wrzesień 2020

Sierpień 2020

Sport i odchudzanie

Katechiny zielonej herbaty Sunphenon® EGCg (60 kapsułek) - suplement diety

Choć istnieje ponad 3 000 rodzajów herbaty, każdy z nich powstaje z wiecznie zielonej herbaty Camellia sinensis, sklasyfikowanej jako zielona herbata (niesfermentowana), herbata ulung (częściowo sfermentowana) i czarna (w całości sfermentowana).

Częściowo i całkowicie sfermentowana herbata jest brązowa, gdyż fermentacja aktywuje utlenianie enzymów lub reakcje biochemiczne białek zawartych w herbacie. Zielona herbata jest szybko suszona, co aktywuje enzymy, dlatego zachowuje naturalny zielony kolor i wysoką zawartość katechiny. Polifenole zawarte w herbacie to głównie katechiny, które stanowią 20% liści oraz odpowiadają za korzystne działanie zielonej herbaty na zdrowie.

Polifenole z herbaty mają szerokie zastosowanie w żywności, kosmetykach, suplementach i farmaceutykach.

Zwyczaj picia zielonej herbaty panuje od ponad tysięcy lat. Swoją długoletnią popularność zielona herbata zawdzięcza częściowo przeświadczeniu o swoich niezwykłych korzyściach dla zdrowia. Firma Taiyo Kagaku Co., Ltd. przeprowadzała badania naukowe nad zieloną herbatą przez ponad 15 lat i odkryła, że zawdzięcza one swoje cenne właściwości dla zdrowia różnym aktywnym związkom tj. katechinie zielonej herbaty i aminokwasowi L-teaninie.

Sunphenon® został zatwierdzony przez Fundację Japanese Foundation for Health and Nutrition jako żywność funkcjonalna FOSHU (ang. Food for Specified Health Use). Sunphenon® otrzymał także nagrodę Industrial Achievement Award od amerykańskiego Instytutu Technologów Żywności (Institute of Food Technologists  - IFT).

Korzyści i cechy produktu:

- 100% roślinnego pochodzenia

- zarejestrowana marka Sunphenon®

- ekologiczne szklane opakowanie

- produkt odpowiedni dla wegetarian (kapsułka Vcaps®)

- GMO free

Składniki: ekstrakt z zielonej herbaty, inulina, kapsułka: hydroksylopropylometyloceluloza.

Porcja dzienna: 2 kapsułki

Opakowanie zawiera: 60 kapsułek

Skład w porcji dziennej (2 kapsułki)

Sunphenon® ekstrakt z zielonej herbaty (liście), w tym:

katechiny zielonej herbaty (EGCg – Epigallocatechin Gallate) nie mniej niż 90%

480 mg

432 mg

Sunphenon® jest zarejestrowanym znakiem towarowym Taiyo International, Inc.

Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.

Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Uwagi: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie należy stosować w przypadku nadwrażliwości na jakikolwiek składnik preparatu. Preparatu nie powinny stosować kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci i młodzież poniżej 18 roku życia.

Producent: Kenay Sp. J.

ALERGENY

Obecna w produkcie

Obecne w fabryce

TAK

NIE

TAK

NIE

1

Zboża zawierające gluten i produkty pochodne

 

x

 

x

2

Skorupiaki i produkty pochodne

 

x

 

x

3

Ryby i produkty pochodne

 

x

 

x

4

Jaja i produkty pochodne

 

x

 

x

5

Orzechy ziemne i produkty pochodne

 

x

 

x

6

Soja i produkty pochodne

 

x

 

x

7

Mleko i produkty pochodne (w tym laktoza)

 

x

 

x

8

Orzechy * i produkty pochodne

 

x

 

x

9

Seler i produkty pochodne

 

x

 

x

10

Gorczyca i produkty pochodne

 

x

 

x

11

Sezam i produkty pochodne

 

x

 

x

12

Dwutlenek siarki i siarczyny

 

x

 

x

13

Łubin i produkty pochodne

 

x

 

x

14

Mięczaki i produkty pochodne

 

x

 

x

* migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Junglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoinensis), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia).

16 innych produktów w tej samej kategorii: